Een app voor voetbalvrouwen, die was er nog niet. Tenminste niet zoals we die bedachten, met Jennifer Baars, Marc Gussenhoven en Wendy Sprangers. Samen bedachten en ontwikkelden we een voetbal-

home_FINALapp, bedoeld voor de vrouwen van de ‘echte’ diehards. In het kader van de minor Editorial Media Design aan de Hogeschool Utrecht, en vanuit de gedachte dat we nou eens niet zouden gaan inzoomen op de harde cijfers van het spel, kwam het idee van de app op. Een speeltje voor thuis op de bank, op het tweede scherm, of gewoon voor de leuk.

Een applicatie die nou eens niet het voetbal als spelletje centraal stelt, maar de dynamiek eromheen. En dan vooral gezien door de bril van de doelgroep: de jonge vrouw die niet vies is van het spelletje maar toch vooral oog heeft voor de knappe spelers, de vrouwen om hen heen, en ‘the glamourous life’ in deze league of athletic young men. De app heeft veel ruimte voor sociaal verkeer: chats, tweets waarin voetballers (en natuurlijk de bijbehorende tweetpicks) een rol spelen, en de mogelijkheid om een ‘poule’ te beginnen met je vriendinnen. Hoe ziet de vriendin van Ronaldo er eigenlijk uit? Wat heeft ze aan? En welke auto’s heeft ie? Wat is zijn salaris en hoe ziet zijn optrekje er uit?Met daarnaast – maar dus niet op de voorgrond- wedstrijdgegevens: wie tegen wie. En in een klein hoekje zelfs een ‘cheat sheet’ waar je in animaties of via YouTube een verlossend antwoord kunt krijgen op die eeuwige vraag: wat is buitenspel? De app heet (na veel gepeins en gebrainstorm) “Corner’, de ‘app met hakjes’. Remy Jong-Min en ik hebben de studenten begeleid, en ze kregen er een verdiende dikke 8,5 voor, hoor ik net. Er is nu een kort filmpje te zien van het concept van de app, en wel hier.