Het Custom Media Congres is een jaarlijks evenement dat een erg goede inkijk geeft in de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van custom media. We waren er bij.
Dat werkgebied werd vroeger ‘sponsored media’ genoemd, maar inmiddels is het een levendige bedrijfstak geworden waarin behalve traditionele communicatiemiddelen (zoals de tijdschriften) ook veel gebeurt met cross-mediale dingen, apps, content marketing en noem maar op. Er zijn allerlei kruisbestuivingen tussen web, social media, reclame-uitingen, betaalde en onbetaalde content en iedereen wil alles van de ander leren. Wat me opviel was de dynamiek en de ‘zin in innovatie’ die hier voelbaar in de geweldige ruimte hing van De Fabrique in Maarssen. Een passende plek, overigens, waar vroeger veevoerder werd gefabriceerd (door de UTD), en waar nu op een heel andere manier de handen uit de mouwen gaan. In die omgeving lieten ruim tweehonderd professionals uit de wereld van uitgevers, communicatie, marketing, reclame en media zich onderdompelen in lezingen, workshops en sessies waarin best practices, nieuwe inzichten en trends op het vlak van media, marketing en consumentengedrag leidend waren.
Gretigheid
Erg opwekkend was het, dat in het medialandschap, dat de laatste tijd weer zoveel klappen heeft gehad, toch nog zoveel gretigheid, dynamiek en de drang naar nieuwe kennis is te vinden. Organisator en geestelijk vader Sak van den Boom had mij gevraagd om iets te komen vertellen over de toegevoegde waarde van datavisualisatie in de communicatie. Eervol en uitdagend, vond ik dat, en een groot genoegen om temidden van zoveel mediacollega’s en in zo’n strak, goed georganiseerd evenement een bescheiden maar mooie rol te kunnen vervullen.
Op de website van MarketingTribune is meer te lezen over dit evenement. Daar staat ook een interview dat Bas Vlugt met me had in de aanloop naar het congres.

Foto: Lonneke Kranendonk/LABEL

Voor een volle zaal communicatie-professionals, marketeers, uitgevers en reclamemakers.