Infographic, John Verhoeven, jaaroverzicht,
De Winterspelen in Sochi, vertaald naar interactieve infographics bij de New York Times.

Het jaar 2014 was ongetwijfeld een topjaar voor infographics. Op elke communicatieafdeling is nu wel het besef doorgedrongen dat een infographic de aandacht weet te trekken, waar andere contentvormen het laten afweten. Voor het mediablog Frankwatching maakte ik een klein jaaroverzicht, aan de hand van de beste infographics over actuele gebeurtenissen. Vroeger had je een jaarlijks eindejaarsoverzicht in boekvorm, Het Aanzien van … Met een knipoog naar die titel heb ik een Visueel Aanzien van 2014 gemaakt, met twaalf gebeurtenissen die het nieuws domineerden – en die ook nog eens interessante, innovatieve of gewoon fantastische infographics opleverden. Hier is de link.
Red_AppleEen gelukkig en fijn 2015 gewenst!